Siirry sisältöön
Miten inspiroiva kartta Kuva: Jug Cerovic, Nighttrains

Seuraan Facebookissa ”Maata pitkin matkustavat”-ryhmää ja haaveilen raiteiden kutsusta. Maata pitkin matkustaminen vie aikaa ja siksi matkan itsessään pitää olla jo kokemus. Parikymppisenä reilasin kuukauden siskon kanssa lähinnä Euroopan itäisiä osia viistäen ja suunnittelimme reitin seuraavan etapin aina paikallisessa internetkahvilassa.

Pari vuotta sitten minun ja Jyrin 10-vuotispäiväksi suunnittelimme interrailia, mutta korona keskeytti moiset aatokset ja silloin raiteet veivät meidät tutummin itäiseen Helsinkiin. Nyt pieni junafanimmekin on jo isompi ja malttaisi ehkä matkata pidemmälti.

Jotta visuaalinen puoli ei unohtuisi niin huomaattehan, kuinka kauniisti voi informatiivisen kartan piirtää! Rauhallinen väripaletti antaa reittikarttojen loistaa. Nighttrains-sivulla karttaa voi zoomata kunnolla lähemmäs ja näin ollen suunnitella matkaa. Tsukuti tsuk, nyt raiteet kutsuu!

Mari

Graafikko, kuvittaja, saven silittelijä, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: puhdas vektoriviiva, Neil Gaiman, uusien koulukirjojen haju ja "manchestermainen" sadekeli.

Lue seuraavaksi

A to Zoo. Kuva: Cruz Novillo

Tänään inspiroi: Cruz Novillon eläinaakkoset

Väriyhdistelmät on hiottu kuntoon. Kuva: Jerry-Lee Bosmans

Tänään inspiroi: Jerry-Lee Bosmansin viivagroove

J.P. Echmichen: Electronics

Tänään inspiroi: Stare Dobre ja puolalaiset kirjankannet

Poika ja pallo. Kuva: Playtime.

Tänään inspiroi: Le Ballon Rouge

Risoprinttirakkautta. Kuva: Naomi Wilkinson

Tänään inspiroi: Naomi Wilkinsonin supersaturoidut kuukausikuvaelmat

Peel Dream Magazine: Pad

Tänään inspiroi: Peel Dream Magazine – Pad