Siirry sisältöön
Syrjät Oy Vatiala, logorakkautta ensi silmäyksellä. Kuva: Bukowskis
Syrjät Oy Vatiala, logorakkautta ensi silmäyksellä. Kuva: Bukowskis.

Graafisen suunnittelijan työ on melkoista tunteiden vuoristorataa – erityisesti ensi silmäyksellä rakastumisia tulee vastaan joskus niin tiuhaan, että kardiologin saisi laittaa pikavalintaan. Tällä kertaa kammioiden värisyttelijä löytyi satunnaisesta Tori-ilmoituksesta, kun myynnissä olleen naulakon yksityiskohdasta ei silmiä saanut irti sitten millään.

Bongaus johti hataraan googletteluun ja pitkälti tuloksetta – mutta viime vuosisadan puolenvälin puusepänpajasta Kangasalan kupeessa on mitä ilmeisimmin kyse. Syrjät Oy Vatiala -yrityksen logon muodon epätavallisuus, taivutettua vaneria mallintava pohja tekee tunnuksesta paitsi mainion tunnistettavan, myös monikäyttöisen. Konstailematon, mutta tyylikäs typografia on viimeinen silaus, eikä ihmetytä että logo on naulakon taustapuolen sijaan päätynyt ryhdikkäästi paraatipaikalle reunimmaiseen pystypuuhun.

Bongaa logo. Kuva: Bukowskis
Bongaa logo. Kuva: Bukowskis.

Jyri

Graafinen suunnittelija, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: geometria, tiikki, Hitchcock, vanhojen pokkarien haju, Frasier ja tyhjät jalkapallokentät.

Lue seuraavaksi

Nimura Daisuke perhekuva taapero

Tänään inspiroi: toisenlaiset perhepotretit

Milo Hachimin keramiikkaa

Tänään inspiroi: Milo Hachimin keramiikka

japan-05

Tänään inspiroi: japanilaisten vintage-tulitikkuaskien kokoelma

Tony Darling Frank

Tänään inspiroi: Toni Darling Frankin kukkaiset savipytyt

img_0314.jpg

Tänään inspiroi: Perfora, täsmällisesti perforoitu fontti

img_0257.jpg

Tänään inspiroi: Kempster & Evansin retroutopia