Siirry sisältöön
Harumasa: Uhrilahjojen valmistusta Tähtijuhlaan Kuva: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen

Käsi ylös joka käy katsomassa näyttelyn viimeisinä päivinä tai jopa tunteina? Sinebrychoffin taidemuseon japanilaiset puupiirrokset ovat olleet ilmeisen suosittu näyttely. Viimeisen viikonlopun sateisena perjantaina jonot olivat melkoiset, mutta kolmevuotiaan assistentin kanssa pääsi takaovesta ja jonojen ohi.

Utagawa Hiroshige: Maisema ja temppelinportaat (yksityiskohta) Kuva: Kansallisgalleria /Jenni Nurminen

Taiteen maisterin opinnoissa Aallossa (ent. TAIK) kävin puupiirroskurssin. Huhheijaa sanon, kun katsoo miten ohuita viivoja japanilaiset mestarit ovat töihinsä veistäneet. Oman puulaattani veistotarkkuus oli sitä luokkaa miten hienovaraisesti perunaa saa muotoiltua keittiöveitsellä. Hienosti hiotut väripinnat ja huolelliset monen värilaatan kohdistamiset vaativat mielestäni kirurgin kädet ja mielen. Ei voi kuin ihailla.

Sinebrychoffin näyttelyssä Kuva: Mari Huhtanen

Kolmevuotiasta kiinnosti eniten Sinebrychoffin kotimuseon yläkerta, jossa hän oli vanhoina aikoina elellyt lastensa kanssa. Sinne onneksi pääsee koska vain uudestaan. Kirsikankukat kun ovat tältä kaudelta ohi. Ehkä ensi kerralla museoon jo ennen viimeisen viikonlopun ruuhkia?

Mari

Graafikko, kuvittaja, saven silittelijä, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: puhdas vektoriviiva, Neil Gaiman, uusien koulukirjojen haju ja "manchestermainen" sadekeli.

Lue seuraavaksi

img_0347.jpg

Tänään inspiroi: nukkekodit mid century -tyyliin

Lianne Nixon ja midcentury modern sisustus kuvitus

Tänään inspiroi: mid-century modern -kuvitukset

Neiti etsivä ja erinomaisen elegantti ote taskulamppuun. Kuva: Marie Mori

Tänään inspiroi: Marie Mori ja dramaattiset retrotytöt

Säläsaurus. Kuva: Jack Cunningham

Tänään inspiroi: alkuviikkojen taklaaminen

Astetta erityisempi RSVP. Kuva: Iris & Marie Letterpress

Tänään inspiroi: astetta ylevämmät paperihäät

BALCONY-2

Tänään inspiroi: kuvittaja Melissa Castrillon