Siirry sisältöön
Ruudukon hurmaa. Kuva: Sigrid Calon.

Onkohan olemassa mitään, joka olisi samanaikaisesti yhtä inspiroivaa ja lähtökohtaisen rajoittavaa kuin ruudukko? Ainakin itselläni luovuus lähtee aina helpommin käyntiin, kun pohjalla on näpsäkkä gridi — tyhjä paperi sen sijaan saa joka kerralla jähmettymään aloilleen.

Risoprintin ”huono” liukuväri ihastuttaa. Kuva: Sigrid Calon.

Hollantilaisen Sigrid Calonin printeissä näennäisen arkinen ruudukko ei ole lopuksi pois siivottava työskentelyn apuväline, vaan työn sielu. Näiden risoprinttien muodot ovat joka työssä yhtä geometrisen kurinalaisia, mutta pääsevät silti yllättämään — osa muotojen evoluutiollaan, osa värien käytöllään.

Alaosan värilistaus on mainio detalji. Kuva: Sigrid Calon.

Verkkokaupastaan löytyy vino pino toinen toistaan kiehtovampia printtejä pienissä erissä, ihmistä niiden takaa kannattaa seurata myös Instagramissa.

Yksinkertaisen kaunista. Kuva: Sigrid Calon.

Jyri

Graafinen suunnittelija, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: geometria, tiikki, Hitchcock, vanhojen pokkarien haju, Frasier ja tyhjät jalkapallokentät.