Siirry sisältöön
Kassi™ – erinomaisen inspiroiva fontti. Kuva: Behance.

Mitä tulee fontteihin, tuntuu meitä graafisia suunnittelijoita olevan kahta sorttia – toiset olisivat valmiita työskentelemään koko uransa kourallisella kirjasintyyppejä ja toiset kiljahtavat innosta ja hyppäävät työpöydälle tuulettamaan, kun bongaavat uuden hypisteltävän typiksen. Itse kuulun vahvasti jälkimmäiseen kategoriaan.

Yksinkertaista, mutta tunnistettavaa. Kuva: Behance.

Lyonilaisten Jérémie Gauthierin ja Romain Billaudin luoman Kassi™-fonttiperheen ilme ihastutti heti ensivilkaisulla – muotokieli on samaan aikaan tiukan geometrinen ja leikkisä. Tiukan leikkisä? Siinäpä pätevä tagline siitä, millaista toivoisin omankin suunnittelujälkeni olevan.

Väripaletti on nykyaikainen, mutta kumartaa tummalla pohjalla kivasti retroonkin. Kuva: Behance.

Suomalaisittain hymähdyttävästi nimetty Kassi™ pitää sisällään kaksi leikkausta: koruttomamman Classicin ja kontrastisemman Displayn. Inspiraatiota suunnittelutyöhön on ammennettu matemaattis-luonnontieteellisestä kentästä, mikä näkyy hulppean tyylikkäissä esittelymateriaaleissakin.

Niin vain kävi, että lyhyen pallottelun jälkeen Kassi päätyi omaan ostoskassiin ja tälle sivustolle korvaamaan sen alkuperäistä Futuraa. Jos kiinnostaa ottaa typis haltuun, se on lisensoitavissa esimerkiksi MyFontsista sangen kilpailukykyiseen hintaaneli MyFontsin Kassissa on talous vatupassissa.

Täydellinen tasapaino. Kuva: Behance.

Jyri

Graafinen suunnittelija, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: geometria, tiikki, Hitchcock, vanhojen pokkarien haju, Frasier ja tyhjät jalkapallokentät.

Lue seuraavaksi

Tony Darling Frank

Tänään inspiroi: Toni Darling Frankin kukkaiset savipytyt

Mehukatti! Kuva: Cat Rabbit

Tänään inspiroi: Cat Rabbitin pehmoilut

Margo savuilla. Kuva: The New York Times.

Tänään inspiroi: Margo Guryanin sateisen sään auringonpaistepop

Giuseppe Abatistalle tehty linjakas Minotauros istuu kauniisti sivun kulmaan. Kuva: Halisten Stúdió

Tänään inspiroi: unkarilainen ex libris -tuotanto

Invisible man. Kuva: Adolf Rodriguez

Tänään inspiroi: kuuluisan Adolfin hirviömuusi

img_0261.jpg

Tänään inspiroi: Panda Bear & Sonic Boom