Siirry sisältöön
Kassi™ – erinomaisen inspiroiva fontti. Kuva: Behance.

Mitä tulee fontteihin, tuntuu meitä graafisia suunnittelijoita olevan kahta sorttia – toiset olisivat valmiita työskentelemään koko uransa kourallisella kirjasintyyppejä ja toiset kiljahtavat innosta ja hyppäävät työpöydälle tuulettamaan, kun bongaavat uuden hypisteltävän typiksen. Itse kuulun vahvasti jälkimmäiseen kategoriaan.

Yksinkertaista, mutta tunnistettavaa. Kuva: Behance.

Lyonilaisten Jérémie Gauthierin ja Romain Billaudin luoman Kassi™-fonttiperheen ilme ihastutti heti ensivilkaisulla – muotokieli on samaan aikaan tiukan geometrinen ja leikkisä. Tiukan leikkisä? Siinäpä pätevä tagline siitä, millaista toivoisin omankin suunnittelujälkeni olevan.

Väripaletti on nykyaikainen, mutta kumartaa tummalla pohjalla kivasti retroonkin. Kuva: Behance.

Suomalaisittain hymähdyttävästi nimetty Kassi™ pitää sisällään kaksi leikkausta: koruttomamman Classicin ja kontrastisemman Displayn. Inspiraatiota suunnittelutyöhön on ammennettu matemaattis-luonnontieteellisestä kentästä, mikä näkyy hulppean tyylikkäissä esittelymateriaaleissakin.

Niin vain kävi, että lyhyen pallottelun jälkeen Kassi päätyi omaan ostoskassiin ja tälle sivustolle korvaamaan sen alkuperäistä Futuraa. Jos kiinnostaa ottaa typis haltuun, se on lisensoitavissa esimerkiksi MyFontsista sangen kilpailukykyiseen hintaaneli MyFontsin Kassissa on talous vatupassissa.

Täydellinen tasapaino. Kuva: Behance.

Jyri

Graafinen suunnittelija, puolet Kildasta.
Aina inspiroi: geometria, tiikki, Hitchcock, vanhojen pokkarien haju, Frasier ja tyhjät jalkapallokentät.

Lue seuraavaksi

Rantatyyliä ranskalaisittain. Kuva: Virginie Morgand

Tänään inspiroi: sininen, valkoinen, punainen

Kaikkea uutta auringon alla. Kuva: Calienna

Tänään inspiroi: Calienna, nuo Wienin viherpeukaloiset

Verenkierto. Kuva: Tanya Vino

Tänään inspiroi: Tanya Vinon hellyyttävä ihmispalastelu

night-trains-europe-map

Tänään inspiroi: Euroopan yöjunat

img_0248.jpg

Tänään inspiroi: Sigrid Calonin ruudukkoleikki

A to Zoo. Kuva: Cruz Novillo

Tänään inspiroi: Cruz Novillon eläinaakkoset